Türkiye Seçimini Yaptı


Türkiye 24 Haziran 2018 Pazar günü Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimini yaptı. Seçim sonuçlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Seçimin sonucu haftalar öncesinden anketlerde görünmüştü. 24 Haziran seçimlerinde necip milletimiz çok önemli bir mesaj verdi.

Seçim öncesi seçmenle yapılan anketlerde tercih sebepleri sorulduğunda halkımız; sağlık sistemindeki muazzam yenilikler, eğitim öğretim sistemindeki yatırımlar, teknolojik ilerleme ve ilk ve ortaöğretimde kitapların ücretsiz hale gelmesi, ulaşımda yapılan yatırımlar ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Yeni İstanbul Havalimanı, Çanakkale Boğaz Köprüsü, otoyollar, bölünmüş yollar, hızlı trenin getirdiği devrim niteliğinde pek çok şey sayılmaktadır.
İçeriden bakıldığında manzara bu şekilde çizilmekte ise de Türkiye’ye dışarıdan bakıldığında görülen bambaşka bir şey vardır;

24 Haziran seçim sonuçları ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti Devler Liginde 5 yıl daha kalacağını deklare etmiştir. 2023’e kadar Dünya Süper Güçleri sıralamasını Türkiye’nin belirleyeceğini uluslararası siyaset görmüş durumdadır.

Türkiye ile mücadele etmeyi göze alanlar ister istemez Dünya liginde aşağı sıralara düşecek, Türkiye ile dostane ilişkilere girenler ise yükselişe geçecektir.

Bunun en açık delillerini geçtiğimiz seçim döneminde Türkiye Cumhuriyeti’ni vesayet altında tutmaya çalışan ABD’nin ardı ardına aldığı yenilgilerde görmekteyiz. Tekrar hatırlarsak;
  1. 15 Temmuz darbe kalkışması başarısız olmuştur. 70’lerden beri yatırım yaptıkları FETÖ bir anda açığa düşmüştür.
  2. PKK/PYD terör örgütü üzerinden yürütmeye çalıştıkları Türkiye’yi bölme planı suya düşmüş ayrıca yıllardır kaynak aktardıkları bu terörist örgüt varını yoğunu kaybetmiştir.
  3. 07 Haziran 2015 seçimlerinden sonra güneydoğu il ve ilçelerimizin bir kısmında başlattıkları hendek siyaseti, kontrollerindeki bu örgütlerin tamamen imha edilmesi ile mağlubiyetle sonuçlanmıştır.
  4. DEAŞ’ı çekerek Cerablus'u ve daha sonra Rakka'yı PYD'ye teslim etme projesi, Türkiye'nin başlattığı askerî harekât ile hüsrana uğramıştır.
  5. Musul'u  Haşdi Şabi'ye teslim gayreti ve projeleri, Türkiye'nin Başika'daki varlığını takviye kararı ile engellenmiş ve üçe böldükleri Irak'taki planları suya düşmüştür.
  6. Körfez savaşı sırasında kurdukları bir terör örgütü olan DAEŞ’i Suriye krizi döneminde krizi körüklemek için terör örgütüne dönüştürmüşler ama Türkiye’nin devreye girmesi ile o da yerle bir olmuştur.
  7. Suriye’nin ve Irak’ın Kuzeyindeki ABD güdümündeki DAEŞ, PYD-PKK terör örgütleri Afrin, Münbiç, Kandil operasyonları ile tarih sahnesinden silinmiştir.

2018 – 2023 Döneminde Ne Olacak?

Önümüzdeki 5 yıllık dönemde uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyeti;
  1. Dünya Siyasetinde vesayet altında tutulan Müslüman coğrafyasının yani sessiz çoğunluğun kurtuluş ümidi olmaktan Doğal Lideri olmaya terfi edecektir.
  2. Birleşmiş Milletler Örgütündeki dengeleri değiştirecektir.
  3. İslam Ülkeleri Birliğinin ilk adımlarını atacaktır.
  4. Barış ve Huzur ortamının tüm insanlığın hakkı olduğu gerçeğinden hareketle ASRİKA (Asya – Afrika) bölgesinde vesayet altına alınarak istikrarsızlaştırılan devletlere destek verecek ve dün adı Süper Güç olarak anılan Devletlerin korkulu rüyası olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’ni zorlu bir dönem beklemektedir. Bu necip millet ayakları üzerinde doğruldukça prangalarından kurtulacak ama bu sürecin sancılı olacağı da açıktır. Milletimiz bu sancılara göğüs germeye hazırdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Isgal ve Soykırım – Israil Filistin Savası

Cihat Yaycı Markadır

ASRİKA